SÅDAN GØR DU

3 cl Cognac (Bartendertjenesten anbefaler Hennessy)
3 cl Cointreau (eller Triple Sec)
3 cl Friskpresset citron juice
1 cl Sukkersirup

1. Star med at køle dit cocktailglas ned ved at fylde det med knust is, eller lade det stå i fryseren i 1 time før servering
2. Hæld indholdet i shakeren og shake med massere af is i ca. 10 sekunder
3. Hæld indholdet over i et lille cocktailglas

Lille cocktailglas el. Coupette

Oprindelse: London eller Paris
Årstal: 1922

Alkohol: ca 14%

Velkomst/Fest

  • Sidecar Opskrift Cocktailkursus

SIDECAR

Sidecar er en lækker forfriskende og ofte overset cocktail bestående af Cognac, Cointreau (Triple Sec) og friskpresset Citron juice.

Sidecar siges at være en twist på en “Brandy Crusta”, der også er lavet med cognac, cointreau og citron.

Den er nævnt i mange cocktailbøger og siges at være opfundet på The Ritz Hotel i London eller Paris i 1922.

Den smager dejligt syrligt og tangerer en anelse mod det bitre.

Smagen er citrus og rene citronskaller og den serveres i et lille cocktailglas, der er rimmet med sukker langs kanten.

Sidecar er en klassiker, der skal nydes for dens simplicitet og gode spiritus.

Smagen er kraftig og man kan sagtens retfærdiggøre, at komme 1 cl. sukkersirup i før man shaker og serverer den.