Jeg har længe gerne ville se Madeira og har efter min sidste tur til Portugal i 2016 været fuldstændig forelsket i landet og deres kultur og deres flora og fauna.

Det var derfor nærliggende at afsøge de andre områder af Portugal og med min store forkærlighed for sød vin og gode råvarer tænkte jeg, det måtte være tid til at se øen med min kæreste.

 

———————————————————-Henrique & Henrique Madeira Casks under modning

Vi lettede fra København torsdag d. 19. april og blev budt velkommen med den vildeste lufthavn jeg nogensinde har set.

Den består af én landingsbane og intet andet. De lokale fortalte os, at landingsbanen blev bygget længe før, der fandtes dygtige arkitekter på øen og derfor bar præg af en dårlig beliggenhed med meget kraftige sidevinde som konsekvens.

Min kæreste og jeg blev derfor noget overraskede, da vi skulle lande og flyet, under kraftig turbolæns, måtte gasse op igen og flyve væk for at prøve at lande igen.

Yep, det er en afsides ø og man får ret hurtigt fornemmelsen af,  at det hele er lidt anderledes og man er langt væk fra det gængse i hverdagen.

 

Vi landede og jeg kan ikke finde ord for, hvor smuk en ø vi taler om her. Alt er frodigt og du finder alverdens frugter på alle gader og stræder.

Bananer går dog igen alle steder.

Maderia er kendt for 3 ting, Vin, Vand & Christiano Ronaldo.

Deres vin, som bare går under betegnelsen Madeira, er udsøgt og helt igennem en specialvare i en særklasse.

 

Vinen produceres på 4 forskellige druetyper:

Sercial – En lys drue med høj syre som skaber tørre Maderia vine med lettere friske, grænsende til en smule bitre, hvis de er unge. Noterne er citrus, limonchello, kardemomme og sød caramel.

Verdelho – Også en lys drue men som skaber semitørre Madeira vine med friske abrikos, mandel, marcipan og citrus noter.

Boal – Min personlige favorit, som skaber en moden, balanceret og let-sød vin med tung sødme, der skaber en krydret vin med lette citrusagtige noter.

Malvasia – Den sødeste af druerne og ligeledes grøn. Vokser i de lavere områder af Madeira og skaber en tung sødme med noter af våd tobak, kanel og dybe krydrede noter.

 

Min absolutte favorit var Henrique & Henrique Boal 2000 – en fantastisk vin som har dybe balancerede annis, kanel, sød karamel og våd tobak på paletten.

Desuden har Portugiserne fra Madeira tradition for at spise honningkage dertil – også kaldet “Bolo De Mel”.

Den kunne vi danskere lære rigtig meget af.

Texturen er fed, blød og smager kraftigt at julede krydrenoter med en grænsende sød lakridssmag til sidst.

Dem røg der godt nok et par stykker af 🙂

– Jer der kender mig, ved nok godt, hvor mange det betyder.

 

Folket derovre var søde, hjælpsomme og meget gæstfrie. Deres service var god og de var alle meget imødekommende og kunne stort set altid tale engelsk med en.

 

Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg tager derned.